Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I a fost depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne

ro

11 Dec, 2017 21:43 2671 Marime text
Luni, 11 decembrie 2017, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I a fost depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne, unde zeci de români de toate vârstele din Elveția au venit să se reculeagă și să aducă omagiul lor. Unii au venit și din alte țări, precum Franța sau Italia, special pentru a lua parte la slujbă, conform romaniaregala.ro
 
La ora 14, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Elena și Principesa Sofia, precum și a Excelenței Sale dl Alexander Philips Nixon, a fost oficiată o slujbă. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale, părintele paroh Alexandre Yossifidis, alături de un sobor de șase preoți, în limbile română, franceză și greacă.
 
Au fost prezente și măicuțele care veghează permanent trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, până la plecarea către țară.
 
Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marți, 12 decembrie, la ora 16, urmând ca miercuri să fie adus în țară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.

Sursa foto și text: romaniaregala.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii