Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:36 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-au schimbat reşedinţa în perioada pre-electorală şi s-au ales cu dosare penale

ro

01 Jun, 2016 10:49 822 Marime text
Polițiștii au anunţat că au verificat, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, 98% dintre persoanele care și-au schimbat reședința în mod repetitiv, fiind întocmite 18 dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declarații și coruperea alegătorului și aplicate 146 de sancțiuni contravenționale.

Este vorba despre acţiunile preventive din cadrul campaniei "Tu votezi! MAI te informează!", prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral. Potrivit acestor sfaturi, oamenii trebuie să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul penal.
 
În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse. Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, format A2, care au fost distribuite în întreaga țară pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare.
 
De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio care în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.
 
Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.
 
Având în vedere rolul esențial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare specială și pe contul de Facebook.

Acțiunile Poliției Române vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii