Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi alcoolul și dragostea acţionează la fel asupra creierului

ro

26 May, 2015 09:21 790 Marime text
 
Cercetătorii britanici de la Universitatea Birmingham au dat publicităţii un studiu potrivit căruia dragostea și consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului. Doctorul Ian Mitchell, unul dintre participanţii la cercetare, spune că a vrut să vadă care sunt efectele ocitocinei şi ale alcoolului şi a fost surprins de asemănările incredibile dintre cei doi compuşi. Ocitocina, numită și “hormonul dragostei” este produsă în corpul unei persoane atunci când aceasta simte pasiune, afecțiune și o legătură cu altcineva. Ea se manifestă de altfel în timpul nașterii, ajutând mama să creeze legături cu bebelușul. Această substanță îi face pe oameni fericiți, încrezători, generoși și relaxați, dar poarte provoca și inversul acestor stări: agresivitate, gelozie și aroganță.
Ocitocina poate fi cumpărată de la farmacie sub forma de spray nazal. În această formă au administrat-o cercetătorii participanților la studiul publicat în “Neuroscience & Biobehavioral Rewiews”, pentru a-i compara efectele cu cele ale alcoolului. Ei apreciază totuși că nu ar putea fi utilizată în scop recreativ, fiindcă ar putea exista riscuri.
“Până atunci, se pare că artista Beyonce are dreptate: să fii “beat” sau “îndrăgostit” este aproape același lucru", încheie, cu umor, huffingtonpost.fr.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii