Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și-a construit un imperiu pe o minciună Bloggerița care pretindea că a scăpat de cancer cu ajutorul dietelor a recunoscut că nu era bolnavă

ro

22 Apr, 2015 22:05 864 Marime text
Un caz incredibil a stârnit furia internauților. O bloggeriță cunoscută din Australia a strâns o avere impresionantă după ce, prefăcându-se că e bolnavă de cancer, a susținut că s-a vindecat cu ajutorul dietelor și al stilului de viață sănătos.
 
Femeia a obținut sume impresionante din vânzarea unei cărți cu rețete care ar vindeca boala grea de care aceasta pretindea că suferă, cancer la creier.
 
Belle Gibson scria pe blogul său, în 2009, că medicii i-au dat mai puțin de patru luni de trăit. Femeia le-a povestit cititorilor că a renunțat la medicamente și că și-a schimbat modul de viață cu ajutorul dietelor.
 
Cartea acesteia era vândută cu 3,79 de dolari în Apple Store, fiind descărcată de peste 300.000 de ori. Belle pretindea că banii proveniți din vânzări sunt donați, însă nimic din toate acestea nu era adevărat, după cum ea însăși a recunoscut în cadrul unui interviu, scrie TheGuardian.
 
Bloggerița a recunoscut recent că nu a fost niciodată bolnavă. „Nu vreau iertare”, a spus aceasta.
 
Pe Facebook a fost creată o pagina intitulată „Belle Gibson Uncovered”, Belle Gibson Descoperită, care arată parcursul poveștii mincinoase a femeii, oamenii acuzând-o că a influențat negativ persoane care într-adevăr sufereau de cancer să îi urmeze exemplul.
 
Revista care a realizat interviul cu bloggerița sugerează că femeia ar suferi de sindromul Munchausen, potrivit căruia oamenii își închipuie că sunt bolnavi pentru a câștiga atenție sau simpatie.
 
În sprijinul afirmației vin declarațiile lui Belle Gibson care a povestit că a avut o copilărie grea din cauza faptului că nu a avut un tată, motiv pentru care și-a îngrijit singură mama care suferea de scleroză multiplă și oboseală cronică, dar și pe fratele său care este autist.
 
„Dintr-odată mergeam la școală singură, îmi pregăteam singură prânzul pentru școală și făceam curat în casă în fiecare zi (..) Era responsabilitatea mea să fac cumpărăturile, să spăl vasele, să programez vizitele la medic și să merg să îmi iau fratele de la școală (..) Nu aveam jucării”, a spus femeia, potrivit DailyMail, citat de b1.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii