Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfatul parintilor Alimente foarte sănătoase, dar care te îngraşă

ro

17 Jul, 2013 08:27 3612 Marime text
Cu siguranţa ai auzit despre aceste alimente, cât sunt de sănătoase şi cât de multe beneficii aduc organismului. Îţi protejează inima, stomacul, îţi dau energie, ţin radicalii liberi departe etc. Însă atunci când le consumi trebuie să fii atent la un aspect destul de important: îngraşă. Aşadar, dacă ţii la silueta ta, ai grijă să nu consumi în cantităţi mari următoarele alimente.
Alune si migdale
Alunele contin fibre si sunt delicioase. Sunt un mix perfect de proteine si acizi grasi omega-3, care iti vor da o senzatie de satietate pentru mai mult timp. Cu toate acestea, in cantitate mare, alunele sunt un pericol pentru silueta. Ca sa tii kilogramele sub control, nu trebuie sa mananci alune mai mult de trei ori pe saptamana, iar numarul acestora sa nu depaseasca 28, la fiecare servire. Aceleasi lucruri sunt valabile si in cazul migdalelor. Consuma nu mai mult de 22 de migdale, de doua, maxim trei ori pe saptamana, pentru a avea o inima sanatoasa, fara sa sabotezi talia.
Avocado
Un avocado contine 15 grame de grasimi nesaturate (sanatoase) si 2 grame de grasimi saturate (nesanatoase). Avocado este bogat in vitaminele C si K. Este perfect in salata sau in sandwich-uri. Insa, o jumatate de avocado are 160 de calorii. Daca vrei sa te bucuri de o inima sanatoasa, dar si de o talie de viespe, nu manca mai mult de un sfert de avocado, la o servire
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii