Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sevil Shhaideh va depune mâine jurământul în funcţia de ministru al Dezvoltării (surse)

ro

19 May, 2015 14:31 1764 Marime text
 
Sevil Shhaideh va depune mâine jurământul în funcţia de ministru al Dezvoltări va fi noul ministru al Dezvoltării, în locul lui Liviu Dragnea. Toate sursele spun că Shhaideh va depune mâine jurământul de învestire. Chiar şi premierul Victor Ponta a anunţat pe Twiter că mâine vom avea un nou ministru la Dezvoltare.
Relaţia de colaborare a lui Sevil Shhaideh cu Dragnea nu a început la minister, ea fiind coordonator în Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene (UNCJR) pe vremea când organizaţia era condusă de Dragnea, în perioada 2007-2012. Cei doi s-au mutat apoi împreună la ministerul Dezvoltării. Tot în perioada 2007-2012 Sevil Shhaideh colabora şi cu Nicuşor Constantinescu, fiind director general al direcţiei de proiecte în Consiliul Judeţean Constanţa. Iar în perioada 1993-2007 a fost director Sisteme Informatice tot în CJ Constanţa. În 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu devenea doamna Shhaideh. Martori la eveniment au fost preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea, în calitate de naşi. La un an şi şapte luni de la fericitul eveniment, Sevil Shhaideh, fostă Sumanariu, devenea secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh a lucrat şi în cadrul EximBank că membru CIFGA - o structura care aprobă regimul de acordare a diferitelor facilităţi din portofoliul băncii. În plus, declaraţia de avere indică faptul că şi soţul său lucrează în ministerul Dezvoltării pe care ea urmează să îl conducă. Soţul său are funcţia de consilier. Sevil Shhaideh este absolventă de ASE şi declară că deţine interese la compania ROSYR Internaţional SRL.În MDRAP se spune că ar fi mâna dreaptă a lui Dragnea și că ar fi fost recomandată chiar de el și acceptată de premier și de baroni.
Pe de altă parte, senatorul Nicolae Moga, preşedintele interimar al PSD Constanţa, a declarat, vineri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean lărgit, că, din ce ştie el, Sevil Shhaideh nu va accepta niciodată funcţia de ministru al Dezvoltării. Moga a subliniat însă că Sevil Shhaideh este „un superprofesionist“ apreciat atât în Constanţa, pe vremea când era director în cadrul Consiliului Judeţean, cât şi la Bucureşti.

Întrebat dacă, în opinia sa, legăturile de familie ale lui Sevil Shaidehh ar putea fi un impediment în numirea sa la conducerea Ministerului Dezvoltării, liderul PSD Constanţa a mărturisit că nu crede că problema se va pune în aceşti termeni. Nicolae Moga a precizat că, dacă se va cere susţinerea PSD Constanţa pentru Shaidehh, organizaţia îl va acorda necondiţionat.       

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii