Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sergiu Băhăian riscă 26 de ani de închisoare pentru crime la comandă şi escrocherii

ro

06 Aug, 2011 17:08 863 Marime text

A comandat uciderea cu cruzime a patru oameni şi a înşelat zeci de firme folosindu-se de acte false şi cecuri fără acoperire, acestea sunt motivele care au stat la baza condamnării lui Sergiu Băhăian la 26 de ani de închisoare. Mai mult, acesta a reuşit să-i convingă pe acoliţii săi să-l sprijine şi să se implice total în afacere. Şi asta în schimbul unor sume derizorii şi uneori chiar cu preţul vieţii. Sergiu Băhăian era creierul grupării care a îngrozit Constanţa şi autorul moral al celor patru crime cu sânge rece, după cum le-a declarat anchetatorilor chiar principalul său locotenent, Valentin Şlepac.

Grupul condus de Băhăian racola persoane pe numele cărora înfiinţa firme prin intermediul cărora comitea diverse escocherii financiare. Astfel, guparea a reuşit să înşele zeci de societăţi comerciale, prin emiterea de cecuri fără acoperire, obţinerea de împrumuturi bancare cu acte false şi neplata datoriilor. Banii obţinuţi din afacerile ilegale mergeau în cea mai mare parte la Băhăian, dar un anumit procent ajungea şi la Valentin Şlepac. De altfel, acesta se subordona intereselor lui Băhăian, aşa cum rezultă şi din interceptările telefonice, care se regăsesc în motivarea instanţei.

Pe de altă parte, faptul că Sergiu Băhăian coordona întrega activitate infracţională reiese dintr-o altă convorbire telefonică.

La rândul său, Valentin Şlepac, considerat mâna dreaptă a lui Băhăian, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Alţi patru locotenenţi ai omului de afaceri au fost trimişi după gratii între 5 şi 22 de ani. Sentinţa Tribunalului Constanţa nu este definitivă.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii