Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:09 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serghei Lavrov spune că SUA și Rusia sunt „apropiate” când vine vorba de lupta împotriva Statului Islamic

ro

27 Sep, 2015 21:25 830 Marime text
 
Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a estimate astăzi că pozițiile Rusiei și SUA în problema luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) „sunt destul de apropiate”.
 
Acest lucru l-a spus la finalul întrevederii sale cu omologul american John Kerry, în marja celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează agenția de presă TASS.
 
„Pozițiile sunt destul de apropiate. John Kerry a confirmat astăzi că singurul obiectiv al SUA și al coaliției înființate de ele este lupta împotriva teroriștilor și împotriva grupării Statul Islamic. Acesta este și obiectivul nostru. Singurul lucru ce nu reușește în planul apropierii pozițiilor îl constituie concluziile practice trase din acest obiectiv comun”, a declarat șeful diplomației ruse .
 
Serghei Lavrov a subliniat că acțiunile „trebuie să fie construite în baza fermă a Cartei ONU, cu acordul statelor corespunzătoare și cu sprijinul Consiliului de Securitate al ONU”.
 
„SUA consideră că membrii coaliției pe care o conduc nu au nevoie de o asemenea aprobare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este, în opinia noastră, o încălcare garantată a dreptului internațional”, a continuat șeful diplomației ruse Serghei Lavrov.
 
Tot a spus totuși că „există dorință de a coopera, atât pe linia diplomațiilor, cât și pe linia militarilor”.
 
„Cu cât mai mult și mai regulat vor fi discutate aceste probleme la nivel de profesioniști, cu atât mai simplu va fi să fie rezolvată una dintre cele mai complicate probleme cu care ne confruntăm”, a încheiat diplomatul rus. 
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii