Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă în dosarul crimei de la Eforie. Alexandru Radu, fiul unui fost deputat, condamnat la 25 de ani de închisoare

ro

01 Mar, 2011 19:44 3179 Marime text

imagescaz5woax.jpgTribunalul Alba a pronunţat ieri prima sentinţă într-un dosar ce are drept obiect o crimă veche de opt ani, ce a avut loc în staţiunea Eforie Sud, judeţul Constanţa. Victima a fost Cristina Radu, fiica viceprimarului de atunci din Eforie, Ion Udrea.

Alexandru Radu, fostul soţ al tinerei în vârstă de 24 de ani şi fiu al unui fost deputat (Alexandru Dumitru Radu) a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. De asemenea, instanţa de judecată a mai interzis inculpatului unele drepturi pe o perioadă de 10 ani şi a dispus plata de daune morale de 1.000 de euro către tatăl victimei. Partea civilă în dosar este Ion Udrea, tatăl Cristinei Radu.

Cristina Radu a fost găsită ştrangulată într-o cameră a Vilei Cristina din Eforie Sud în care locuia împreună cu proaspătul ei soţ. Evenimentele au avut loc în 12 august 2002.

Alexandru Radu a fost principalul suspect al crimei şi a fost trimis în judecată de procurori. Dosarul a fost strămutat la Tribunalul Alba. Iniţial, bărbatul a fost achitat atât la Tribunal cât şi la Curtea de Apel Alba Iulia, dar Înalta Curte de Casaţie a hotărât, în 2005, restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru refacerea urmăririi penale.

Vila din Eforie Sud în care a avut loc crima în august 2002

În noiembrie 2007 dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Alba. După trei ani şi jumătate instanţa de judecată l-a găsit vinovat de uciderea tinerei pe soţul acesteia.

Alexandru Radu este acuzat de faptul că, în noaptea de 11 spre 12 august 2002, i-a aplicat cu intenţie soţiei sale mai multe lovituri, după care a strangulat-o cu un cablu de la un încărcător de telefon mobil. Cristina Radu a fost descoperită decedată, cu o pungă de plastic pe cap.

Bărbatul nu a recunoscut crima şi a declarat că autorii provin din rândul traficanţilor de droguri. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul condamnat este plecat de mai mulţi ani în Hong Kong.

Sursa: adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 01 Mar, 2011 16:00 atit va primi si nicoleta colasiz ilie care in iulie a ucis un copil de 2 ani cu audi q 7 trecind peste capul si iar mafia din parchet expert politie -munteanu george au schimbat locul accidentului de pe trotuar pe carosabil-sdar avem imagni filmate de un vecin - a fugit si de la locul accidentului iar stila frangu avocatul ei are rude grad unu judecatoare la curtea de apel constanta-dar csm dumbrava -marius iacob dga dna -morar stiu de caz -aveti copii ? daca erau ai vostri ucis de nicoleta colasiz ilie? ce faceati?bin laden cod dna