Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Şerban Mihăilescu, declarat incompatibil de către ANI

ro

19 Nov, 2014 16:29 1600 Marime text
Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența stãrii de incompatibilitate în cazul lui Şerban Mihăilescu, senator în Parlamentul României, precum și în cazul lui Istvan Antal și Radu Mihai Popa, deputați în Parlamentul României, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.
 
Şerban Mihăilescu a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.
 
Istvan Antal a deținut, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013,  atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.
 
Radu Mihai Popa a deținut, în perioada 20 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la douã societãți comerciale.
 
Şerban Mihăilescu, Istvan Antal și Radu Mihai Popa au încãlcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „calitatea de senator […] deputat este incompatibilã cu:  […] funcția de administrator […] la  […] societãțile comerciale”.
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii