Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga Motivul excluderilor din PSD, declaraţiile "la cald"

ro

27 Nov, 2014 21:10 1991 Marime text
Motivele excluderii lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova din PSD sunt neclare şi relativ diferite pentru o parte dintre cei care au participat la şedinţa Comitetului Executiv, unii fie refuzând să explice, fie indicând declaraţii publice post alegeri, fie "agendă separată faţă de partid".
 
Întrebat care a fost motivul excluderii lui Geoană, liderul PSD Dolj, Claudiu Manda, a spus: "Nu comentez eu, să vă spună colegii mei". De asemenea, primarul Robert Negoiţă a refuzat să facă declaraţii după şedinţa CEx, menţionând că declaraţiile pe care a dorit să le facă le-a susţinut în şedinţa PSD.
 
El a fost întrebat dacă cei excluşi sunt vinovaţii pentru rezultatul slab din alegeri. "Cred că o anumită vină avem cu toţii. Avem vină şi pentru asta ce să facem? Mai plătim din când în când", a replicat primarul sectorului 3.
 
Ioan Rus a fost întrebat dacă cele trei persoane excluse sunt şi cele responsabile de pierderea alegerilor. "Nu numai acest lucru s-a discutat, ci întreaga activitate a tuturor. Deci asta este decizia", a declarat Rus, refuzând să răspundă insistenţelor jurnaliştilor de a indica alte motive.
 
La rândul său, liderul PSD Vrancea Marian Oprişan a susţinut că Geoană, Vanghelie şi Şova s-au făcut vinovaţi de a nu fi respectat "comportamentul intern" al PSD.
 
"N-a spus nimeni că cei trei colegi sunt responsabili pentru pierderea alegerilor. Cei trei colegi au greşit sub aspectul comportamentului intern al PSD", a replicat Oprişan.
 
El a fost rugat să spună, concret, care au fost motivele excluderilor.
 
"Mai concret...v-am spus destul de concret (...) Deci, ştiţi foarte bine, nu trebuie să le mai spun eu sau să revin asupra lor. În primul rând domniile lor au o agendă separată faţă de PSD, şi cu asta vreau să înţelegeţi că sunt şi vreau să fiu foarte elegant", a explicat liderul PSD Vrancea.
 
La rândul său, senatorul PSD Nicolae Moga a susţinut că motivul excluderilor a ţinut de anumite declaraţii publice ale celor în cauză, a doua zi după turul doi al prezidenţialelor.
 
"A fost o analiză corectă, puţin tensionată, numai că lucrurile au fost tranşante, pentru că după alegeri colegii noştri au ieşit şi au făcut declaraţii pe care trebuia să le ţină pentru ei. Aşa se face de obicei, când pierzi, stai, gândeşti la rece, după aia poţi să faci declaraţii”, a spus Moga, menţionând că apreciază totuşi sancţiunea ca fiind "prea severă".
 
El a fost întrebat cine sunt vinovaţii pentru pierderea alegerilor.
 
"Voturile au fost mai multe ca la celelalte alegeri şi, dacă vă uitaţi şi faceţi un calcul, partidul a câştigat mai multe voturi şi faţă de 2004 şi faţă de 2009, numai că au apărut oamenii nehotărâţi, au venit la vot şi care au decis", a susţinut Moga.
 
Senatorul PSD a fost întrebat dacă în şedinţa PSD a fost identificată o anumită declaraţie a lui Mircea Geoană care să fi încălcat Statutul partidului şi care să justifice excluderea.
 
"V-am spus care au fost motivele pentru sancţiune. Motivele au fost că imediat după alegeri, în ziua de după alegeri, au ieşit şi au făcut declaraţii care nu se fac", a replicat Moga.
 
La rândul său, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a refuzat să facă orice declaraţie, în pofida insistenţelor jurnaliştilor.
 
Înconjurat de camerele de luat vederi şi de reporteri, singurele cuvinte ale preşedintelui de onoare al PSD au fost în momentul în care reprezentanţii SPP încercau să-i facă loc să părăsească sediul PSD: "Măi, daţi-vă deoparte!".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii