Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii au decis mărirea concediului paternal la 15 zile lucrătoare

ro

30 Mar, 2016 10:34 1706 Marime text
 
Plenul Senatului a adoptat, ieri, cu 97 de voturi ”pentru”, o abţinere şi patru voturi împotrivă, propunerea legislativă semnată de doi senatori şi un deputat, care prevede mărirea concediului paternal la 15 zile lucrătoare, faţă de cinci zile cât sunt acordate în momentul de faţă, dacă taţii au urmat cu curs de puericultură.

Raportul comisiei de muncă a fost de admitere, cu un amendament, în care senatorii au eliminat din proiect un alineat care prevedea că tatăl poate beneficia de concediul paternal pentru primii doi nou-născuţi sau pentru primele două sarcini ale mamei. Senatorii au explicat abrogarea acestei prevederi, pentru că, prin dispoziţiile sale, crea discriminare între copiii aceluiaşi tată.
 
Guvernul şi Consiliul Legislativ au dat un aviz favorabil propunerii legislative, în timp ce comisia de drepturile omului a elaborat un aviz de respingere. Propunerea legislativă va merge la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
 
Legea 210/1999 privind concediul paternal prevede, în prezent, că  tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de cinci zile lucrătoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii