Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar pe tema "Jurnalismul în era social media” organizat de Ambasada SUA

ro

28 Sep, 2016 16:55 1868 Marime text
Ambasada SUA invită jurnaliștii interesați să participe la un seminar susţinut de jurnalistul american John G. Mastrini despre redefinirea jurnalismului în era reţelelor de socializare.
 
 Seminarul, desfășurat în limba engleză, va analiza, pe baza celor mai recente studii şi evoluţii de pe piaţa mass media, rolul jurnalismului şi profilul jurnalistului în contextul noilor provocări digitale şi de comunicare. Printre temele abordate se vor regăsi transformările determinate de utilizarea tot mai frecventă a telefoanelor inteligente atât de către public, cât şi de către comunicatori, verificarea veridicităţii informaţiilor şi identificarea falsurilor din mediul online, câştigarea încrederii publicului, rolul jurnalismului cetăţenesc şi gestionarea conţinutului, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la București.
 
În cei 32 de ani de carieră jurnalistică, John Gregory Mastrini a pus bazele mai multor proiecte inovatoare ale Agenţiei de ştiri Reuters, cum ar fi înfiinţarea primului serviciu de știri financiare locale într-o țară post-comunistă (fosta Cehoslovacie) sau a primului serviciu online de larg consum pentru videoclipurile Reuters. După peste 20 de ani de activitate pentru Reuters/Thomson Reuters, John Gregory Mastrini se află acum la Praga, unde unde este Editorul Departamentului Multimedia la Radio Free Europe/Radio Liberty. De-a lungul timpului John G. Mastrini a susţinut cursuri de jurnalism, televiziune şi reţele sociale pentru colegii săi de la Reuters, dar şi, prin intermediul Fundației Thomson Reuters, pentru jurnalişti din Europa şi Asia.
 
Seminarele media vor avea loc după cum urmează:
 
Luni, 3 octombrie – Bucureşti, de la ora 09:00 la ora 12:00, la American Corner, Biblioteca Naţională a României, Bd. Unirii, nr. 22, corpul E, etajul 1, sala E 01-03. – Confirmările se primesc până vineri, 30 septembrie, la adresa horvathr@state.gov.
 
Vineri, 7 octombrie – Iaşi, de la ora 09:00 la ora 12:00 American Corner, Biblioteca “Gh. Asachi” Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10. - Confirmările se primesc până miercuri, 5 octombrie, la adresa horvathr@state.gov.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii