Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la EUMACS 2019

ro

13 Jun, 2019 14:36 1383 Marime text

Joi, 13 iunie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a participat la Seminarul Comandanților Academiilor Militare din Uniunea Europeană (EUMACS 2019), activitate ce a fost găzduită de Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Scopul acestei întâlniri academice a fost intensificarea cooperării între instituțiile militare de învățământ superior din Europa prin împărtășirea bunelor practici care vizează procesul de internaționalizare a acestora.

Generalul Ciucă a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participarea la acest seminar și i-a asigurat de implicarea totală a Armatei României în educarea viitoarelor generații de militari, în spiritul dezvoltării unor caractere puternice, cu abilități de a lucra în echipă alături de celelalte națiuni aliate sau partenere.


 „Vă mulțumesc pentru că ne-ați onorat cu prezența dumneavoastră la Sibiu, una dintre capitalele culturale ale Europei. Avem privilegiul de a găzdui acest Seminar sub auspiciile mai multor momente majore: 100 de ani de la Marea Unire, 70 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice, 15 ani de la intrarea României în NATO și, nu în ultimul rând, deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Suntem conștienți că educația reprezintă cea mai valoroasă și eficientă investiție pe care națiunea noastră o poate face pentru viitor.
Mă bucur să constat că Academia Forțelor Terestre nu s-a limitat doar la pregătirea profesională propriu-zisă, de specialitate, a studenților ci a urmărit de fiecare dată, și formarea de noi lideri a căror mentalitate să se dezvolte în spiritul libertății de gândire și acțiune, al pragmatismului și al eficienței vieții. Munca de calitate, competitivitatea, performanța în educație și cercetare au fost obiectivele pe care, de-a lungul timpului, întreaga comunitate academică, și-a concentrat eforturile, pentru a obține propriul succes și a contribui astfel la succesul general”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii