Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful statului cere demiterea șefului Jandarmeriei

ro

08 Sep, 2014 18:57 1930 Marime text
Președintele Traian Băsescu cere demiterea imediată a comandantului Jadarmeriei.

"Constat că au fost emise un set de acte normative şi că au fost puse sub control o serie de instituţii, iar aceste lucruri pot afecta grav desfăşurarea alegerilor. Este vorba de nepublicarea in Monitorul Oficial a sumelor alocate primariilor. PSD-ul doreşte să folosească banii publici pentru a mitui primarii care să îl susţină pe Victor Ponta în alegeri.
Un alt act grav care încalcă constituţia este OUG 45 din 2014 prin care se modifică structura BEC şi a secţiilor de votare. Acest lucru nu se poate face prin OUG. Această OUG trebuia atacată de Avocatul Poporului la CCR.
OUG 55 pe 2014, cea care a lansat perioada de transferuri la primari şi consilieri este de natură a afecta procesul electoral.

Alte elemente care sunt de natură a afecta procesul electoral sunt: modul de funcţionare a CNA, unde reprezentanta premierului nu are nici în clin nici în mânecă cu modul în care se desfăşoară campania. Avocatul Poporului. Acest om este o anexă a guvernului, fiind singurul care poate atacat la CCR OUG, a abandonat pur şi simplu mandatul său. Minsterul de Interne - funcţionarea Jandarmeriei. Este clar că ne aflăm în faţa unui fenomen de obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD. Cer demiterea imediată a şefului Jandarmeriei.", a declarat șeful statului potrivit România TV.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii