Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, arestaţi pentru 30 de zile

ro

10 Dec, 2014 08:35 2546 Marime text
Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, de la SIF Banat-Crişana, au fost arestaţi pentru 30 de zile de procurorii DIICOT, în dosarul privind manipularea pieţei de capitalei şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare.

Instanţa de judecată a dispus „arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile începând cu data încarcerării a inculpaţilor Bîlteanu George Dragoş şi El Lakis Najib". În schimb, a respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă formulată faţă de inculpaţii Mergeani Nicolae, Prodan Victor şi Stere Gardan, pentru care s-a doispus măsura controlului judiciar.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Ulterior, banii au fost transferaţi prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii