Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman ar fi primit șpagă... pui şi mămăligă

ro

19 Nov, 2015 23:46 1408 Marime text
 
Comisarul Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, a primit de la un mituitor doi pui și o mămăligă, pentru a interveni în favoarea unui şofer care primise o sancțiune contravențională. Nu o spunem noi, ci procurorii DNA, care au detaliat cazul în referatul care a însoţit cererea de arestare preventivă a polițistului.
 
Produsele alimentare, evaluate de mituitor la suma de 41 de lei, au fost remise la sediul Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, pe data de 29 iulie 2015.
 
"Bunurile sus-menționate au fost remise ca urmare a intervenției exercitate de Dobre Dănuț în data de 25.07.2015 asupra unor lucrători din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Teleorman. Inculpatul a urmărit prin această intervenție ca (...) un cunoscut de-al mituitorului și care conducea autoturismul acestuia pe raza localității Dobrotești să fie absolvit de răspunderea contravențională în legătură cu abateri constatate de agenții constatatori din cadrul Serviciului Poliției Rutiere", se arată în referatul procurorilor DNA.
 
Procurorii anticorupție susțin că Dănuț Dobre ar fi primit și în alte rânduri mită, pentru intervențiile în favoarea unor contravenienți sau pentru a ajuta diferite persoane să obțină permise de conducere. Este vorba despre bunuri sau sume de bani care ajungeau până la 500 de euro. Printre bunurile primite se numără diferite cantități de pastramă de oaie, țuică sau mâncare pentru câini.
 
Curtea de Apel București a decis astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și a lui Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, acuzați de DNA de fapte de corupție. Decizia nu este definitivă, însă cei doi vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii