Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful FBI estimează că nu există „o amenințare specifică și credibilă” contra SUA pentru 11 septembrie

ro

11 Sep, 2015 08:22 1371 Marime text
 
Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI) nu a constatat vreo amenințare „specifică și credibilă” la adresa Statelor Unite în perspectiva marcării, astăzi, a 14 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, a declarat joi directorul FBI, James Comey, într-o conferință pe tema informațiilor, organizată la Washington, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Nu există o amenințare specifică și credibilă referitoare la această aniversare. Dar, evident, există o serie de amenințări pe care noi continuăm să le supraveghem'', a spus Comey, făcând referire la activitățile rețelei teroriste Al-Qaida și ale grupării jihadiste Statul Islamic.

Prezent la aceeași conferință, șeful Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), amiralul Michael Rogers, a estimat că 11 septembrie ''este în mod clar o dată cu rezonanță pentru mulți oameni''.

„Auziți persoane care vorbesc despre această dată, dar eu nu aș spune că este atât de important ca ceea ce am putut vedea în ultimii 14 ani'', a afirmat Rogers.

Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 au cauzat moartea a circa 3.000 de persoane la New York și Washington.

În 2012, tot pe 11 septembrie, a fost comis un atentat contra consulatului SUA la Benghazi, oraș din nord-estul Libiei, în acest incident pierzându-și viața ambasadorul american Christopher Stevens și alte trei persoane.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii