Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefa DNA despre dosarul campaniei prezidențiale 2009

ro

26 Sep, 2016 23:21 1876 Marime text
Laura Codruța Kovesi, şefa DNA, a spus că investigația în dosarul privind plățile nelegale pentru campania prezidențială din 2009 a început în urma unor „sesizări".

„Este un dosar în care DNA a fost sesizat în cursul anului 2015. Investigația a început în anul 2015. Noi suntem ghidați în anchetele noastre sau stopați în anchetele noastre doar de termenele de prescripție. Câtă vreme prescripția nu a intervenit, ca procurori suntem obligați să investigăm orice faptă care ne este sesizată printr-o plângere sau printr-o sesizare depusă de o persoană fizică sau juridică. În acest caz, investigația a fost deschisă în 2015, atunci am primit sesizări, s-a început ancheta, s-au administrat câteva probe, după care s-a ajuns la această etapă”, a spus Kovesi, într-o emisiune la TVR 1.

„Am avut mai multe dosare privind finanțarea campaniilor electorale. (...) Aceste campanii electorale care s-au făcut, aceste finanțări ilegale ale campaniilor electorale care s-au făcut au vizat campanii electorale desfășurate de mai multe partide. (...) Procurorii rețin doar acele fapte și învinuiesc doar acele persoane față de care există probe. Noi lucrăm cu adevărul judiciar”, a mai spus şefa DNA.


Alte declaraţii importante ale şefei DNA pot fi citite în articolul de mai jos:

UPDATE 3. Promisiunea şefei DNA: Laura Codruţa Kovesi, despre demisiile lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Gabriel Oprea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii