Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Şedinţă informală la Guvern despre priorităţile ministerelor pe anul acesta

ro

16 Jan, 2016 08:52 1202 Marime text
Membrii guvernului discută în această dimineaţă, în şedinţă informală, despre priorităţile ministerelor pe anul acesta, date, ieri, publicităţii, de executiv. Planul de acţiuni sectoriale va fi trimis Parlamentului în perioada următoare. Reforma în administraţia publică, dezvoltarea infrastructurii de transport şi combaterea sărăciei sunt printre obiectivele asumate de premierul Dacian Cioloş. Continuarea transformării Armatei, îndeplinirea angajamentelor asumate cu organizaţiile internaţionale şi partenerii strategici se numără printre planurile Ministerului Apărării. Ministerul Justiţiei şi-a propus, printre altele, să finalizeze procesul legislativ de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, să operaţionalizeze Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi să elaboreze proiectul legislativ privind Poliţia Judiciară. La rândul său, Ministerul de Externe vrea să pregătească exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Euroepene, în cea de-a doua parte a anului 2019, şi să extindă reţeaua consulară. Principalele obiective ale Ministerului de Interne, în acest an, sunt combaterea criminalităţii organizate, terorismului, a fenomenului radicalizării migraţiei ilegale şi traficului de persoane.
Astfel, miniştrii care gestionează portofoliile de la Interne, Externe, Justiţie, Cultură şi Consultare Publică şi Dialog Civic îşi prezintă programul de priorităţi pentru 2016. De altfel, prim-ministrul a început o serie de vizite la ministere, astfel că săptămâna aceasta a purtat discuţii cu deţinătorii portofoliilor de la Agricultură, Energie şi Comunicaţii unde a analizat cu echipele de conducere strategiile de aplicare a priorităţilor guvernamentale în aceste sectoare.

UPDATE  - Pe agenda Ministerului Apărării apare şi propunerea de creare a unei forţe navale NATO în Marea Neagră, potrivit Digi 24. Propunerea se va concretiza  începând cu luna februarie, când are loc şi o întâlnire a miniştrilor Apărării la Bruxelles. Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor să meargă în comisiile parlamentare pentru a prezenta în detaliu aceste acţiuni prioritare şi modul în care intenţionează să le aplice.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii