Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă extraordinară de Guvern - Se discută situaţia românilor din Italia şi posibila dată a alegerilor

ro

27 Aug, 2016 21:17 1906 Marime text
O ședință de Guvern a fost convocată pentru luni, în cadrul reuniunii urmând a fi discutată situația românilor afectați de cutremurul din Italia. Surse au anunţat că este posibil să se discute şi despre data alegerilor parlamentare din acest an.

"Avem deja convocată o ședință de Guvern, în afara programului normal, pentru luni, când vom discuta și acest subiect. Și apoi (...) miercuri avem din nou ședință de Guvern. Deci avem cadrul (...) instituțional pentru a putea lua decizii imediat ce vom avea date precise", a declarat premierul Dacian Cioloș, întrebat dacă a fost convocată o ședință de Guvern de urgență privind situația românilor afectați de cutremurul din Italia, informează RTV.net.


Cioloș a mai spus că a cerut o informare la zi a situației din Italia, având în vedere că procesul de salvare nu este finalizat.

"Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Muncii să vină cu o analiză a posibilităților de sprijin financiar pe care îl putem acorda cetățenilor români care lucrează acolo și care au fost afectați sau rudelor celor care s-au deplasat acolo să vadă cum stau lucrurile. Avem deja mijloacele pregătite pentru repatrierea celor care au decedat acolo, în caz de nevoie. Ministerul de Externe a anunțat deja acest lucru și vom veni (...) și cu măsuri de sprijin pentru cei care sunt acolo spitalizați, care doresc să se repatrieze sau care au avut pierderi materiale și pentru care ne gândim la un ajutor tranzitoriu până când își vor clarifica situația", a precizat Cioloș.

(foto arhivă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii