Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Şedinţă extraordinară. CJC se constituie parte civilă în dosarul Capidava

ro

08 Dec, 2015 11:26 2406 Marime text
 
Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, a convocat Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară, astăzi, ora 12:00, în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa. Faţă de convocatorul publicat iniţial şi care cuprindea opt proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, au mai apărut, astăzi, două:

Proiectul de hotărâre privind modificarea Anexei 3 la Protocolul aprobat prin HCJC nr.266/27.11.2015 privind incheierea Protocolului de Colaborare Interinstitutionala intre Consiliul Judetean Constanta si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) pentru implementarea proiectelor cod SMIS 48383, 48386 si 48388. Iniţiator: Vicepresedinte Nicolae Cristinel Dragomir;

Şi proiectul de hotărâre nr. 10 - privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judetului Constanta ca parte civila intr-un proces penal, având acelaşi iniţiator.

Este vorba, cel mai probabil despre dosarul în care Constantin Dima, administratorul firmei Mara Construct (care şi-a adjudecat contractul cu CJC pe  fonduri europene pentru reabilitarea Cetăţii Capidava) a fost arestat preventiv. DNA Constanţa l-a reţinut şi apoi Tribunalul Constanţa l-a arestat preventiv pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată, obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.

Citeşte şi: 

Alături de Constantin Dima au mai fost deferiţi justiţiei Dorin Răzvan Ripiciuc, Daniela Elena Dumitrescu şi Aurica Stoian, membri ai Comisiei de Evaluare a Ofertelor din cadrul CJC, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, care au fost plasaţi sub control judiciar.

Citeşte aici celelalte proiuecte de hotărâre care vor fi dezbătute astăzi:  

UPDATE 2, ora 12.54
 
Suma pentru care se constituie Consiliul Judeţean Constanţa, parte civilă, este cea de 36 de milioane, cât a decontat până acum Consiliul Judeţean.
 
Potrivit preşedintelui CJC, sesizarea către DNA a fost făcută în acest dosar de SC Corint SA, una dintre firmele care a participat la licitaţie şi a contestat apoi rezultatul.

Cât despre celelalte persoane din dosar, cei doi funcţionari publici ai Consiliului Judeţean, aceştia sunt în concediu de odihnă, aferent anului 2014. 

UPDATE 1, ora 12.30:

Cristinel Dragomir a confirmat că proiectul de hotărâre nr. 10 - privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judetului Constanta ca parte civila intr-un proces penal face referire la dosarul Capidava.

"Propun să ne constituim parte civilă în acest dosar pe întreaga sumă, nu doar pe banii pe care i-am plătit noi. În cazul în care ni se aplică de la UE o corecţie deplină, să avem de unde să ne recuperăm banii. Trebuie să facem, o nouă licitaţie pentru diferenţa de lucrări rămase. Dacă până în iunie 2016 nu vom avea finalizat proiectul, putem pierde întreaga finanţare. Practic, UE poate să ne ceară toată suma înapoi. Este vorba de contractul cu cea mai mare valoare pe care îl care CJC în derulare în acest moment. Valoarea totală este de 74.236.948 lei.", a precizat Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC. 

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate pentru constituirea CJC ca parte civilă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii