Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Informaţii importante despre alegerile locale Şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

15 Mar, 2016 11:02 1977 Marime text
În scurt timp, în sala „Remus Opreanu”, va avea loc o şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), filiala Galaţi, Andi Mihalache, şi directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Emil Mocanu, vor prezenta detalii privind pregătirea alegerilor locale.
 
Un alt punct pe ordinea de zi vizează urgentarea procedurilor de retrocedare a terenurilor conform Legii 18/1991 a fondului funciar actualizată. De asemenea, se va analiza şi situaţia hidrografică la nivelul judeţului Constanţa.

Revenim cu informaţii.

UPDATE 1, ora 11.16
 
Prefectul Adrian Nicolaescu a luat cuvântul în cadrul şedinţei.

„Este prima sedinţă de lucru şi avem două puncte pe ordinea de zi: alegerile locale, unde îl avem alături pe domnul director de la AEP, Mihalacahe, care va va fi la dispoziţie pentru toate explicaţiile necesare. A doua problemă pe care o dezbatem este legată de legea fondului funciar. Problema retrocedărilor pe legea 10 este una destul de stringentă în acest moment. Şi un al treilea punct. Suntem în cod gben, avem avertizări pe Dunăre”, a spus Nicolaescu.


Reprezentantul AEP explică celor prezenţi procedura de vot, adică ceea ce au de făcut operatorii pe calculator. Această aplicaţie va opri din start persoanele care nu au drept de vot. Pentru că primarii vor fi aleşi într-un singur tur, este important ca fiecare vot corect să conteze. În momentul de faţă, AEP a demarat procedura de identificare a acestor operatori pe calculator.

„Până în prezent nu am primit nicio nominalizare pentru vreo persoană care să fie operator. La Murfatlar şi Ovidiu avem un deficit de opt, respectiv şapte operatori. În fiecare oraş avem, aşadar, doar un operator de secţie de votare. Revin în acest sens pentru a vă ruga să depuneţi toate diligenţele pentru ca persoanele interesate să poată deveni operatori de calculator”, a spus reprezentantul AEP. „Pentru experţii electorali, aceştia pot fi desemnaţi pe bază de aviz sau prin examen, dacă vorbim despre persoane care nu sunt în baza noastră de date. Pentru cea de-a două varianta, cea de examen, experţii electorali trebuie să completeze un chestionar. La Ovidiu nu avem până acum nicio cerere, la Mangalia este iarăşi un deficit foarte mare de experţi electorali”, a mai precizat acesta. 


O precizare importantă este că extrasele din listele electorale pot fi puse la dispoziţia partidelor, dar nu şi a candidaţilor independenţi. 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii