Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Ședința Consiliului Local Constanța a început (galerie foto)

ro

27 Apr, 2016 12:20 2285 Marime text
 
Consiliul local al municipiului Constanţa se reuneşte în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Înainte de începerea şedinţei, au luat cuvântul două persoane. Primul a fost Sorin Belu de la Baricada Verde, care a depus şi un memoriu în care a arătat că proiectul 7 ar avea unele inadvertenţe. „Noi nu ne opunem înfiinţării serviciului de gestionare a câinilor fără stăpâni, dar sunt unele lucruri pe care nu le acceptăm”, a zis acesta.
 
Cel de-al doilea constănţean care a luat cuvântul a fost Munteanu de la Mare Nostrum, care a cerut retragerea de pe ordinea de zi a unor proiect.
 
Consilierul local Tudor Chesoi are, de asemenea, o interpelare, în care spune că patru proiecte iniţiate de el şi depuse nu se regăsesc pe ordinea de zi. Decebal Făgădău spune că aceste proiecte care au fost iniţiate de Chesoi au fost întocmite eronat.

„Domnul consilier a scris două rânduri în propuneri şi vrea să facem noi toată muncă. Plus că două dintre ele erau trimise către o adresă greşită. Dar nu-i nimic, în câţiva ani, o să învăţăm şi noi să facem adminiatraţie”, i-a replicat Făgădău.


Proiectul 20 a fost retras. Menţionăm că, în secţiunea „Ordine suplimentară”, au fost introduse două proiecte, şi anume: un proiect de hotărâre privind punerea în executare a dispozitivului sentinţei civile nr. 70/CA a Tribunalului Constanţa (iniţiator Decebal Făgădău) şi un proiect privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru terenurile situate pe strada Mr. Şofran (iniţiator Nicolae Puiu).

UPDATE 3
 
Referitor la tichetele pentru pensionari, Făgădău spune că speră că în luna mai acestea să fie oferite. Ele vor fi acordate retroactiv şi pentru lunile februarie, aprilie şi mai.

„Sunt necăjit din cauza acestui inconvenient cu contestaţiile. Au depus toate firmele de profil care fac astfel de tichete. Dar realist vorbind, cred că vom primi cele trei rânduri de distribuiri. Poate nu într-o singura tranşă, ci etapizat, dar se vor da”, a mai spus Făgădău.

Referitor la lista de consilieri propusă de Decebal Făgădău pentru Consiliul Local, acesta spune că este mândru de listă, precizând că niciunul nu a fost impus de nimeni, cu atât mai puţin de Radu Mazăre.

De asemenea, referitor la nemulţumirea unora dintre consilierii municipali care nu s-au regăsit pe lista,Făgădău a spus că uneori e mai simplu să te gândeşti de ce nu te-a ales cineva. decât să te gândeşti la ce nu ai făcut tu pentru a mai fi ales. „Ei ştiau că cel puţin o treime vor fi oameni noi. Accept că pot fi câteva nemulţumiri individuale, dar viaţa de partid merge mai departe. Suntem o echipă puternică şi mergem mai departe”, a precizat Făgădău.

UPDATE 2

Referitor la proiectul 1 de pe ordinea suplimentară, Făgădău a explicat că este vorba fespre o decizie a unei instanţe care a obligat CLM Constanţa să dea în proprietate unui revoluţionar un loc de veci în Cimitirul Central. „Acesta nu este singurul litigiu de acest fel. Sunt mai multe şi toate izvorăsc dintr-o nearmonizare a legilor”, a explicat Făgădău.

UPDATE 1

La proiectul 2 (privind rectificarea bugetului municipal pe anul 2016), Făgădău a propus un amendament. Au fost 17 voturi „pentru”, patru abţineri şi pentru amendament, şi pentru proiectul cu amendamentul.

Proiectul 7 (privind aprobarea organizării și funcționării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, prin gestiune directă) a trecut cu unanimitate. 

Proiectul 1 de pe ordinea suplimentară nu a trecut. Acesta a avut un singur vot de la Chesoi, restul s-au abţinut.

Pe final, Ciorbea a spus că propune ca la următoarea şedinţă să fie o nouă propunere pentru acordarea titlului de titlului de cetăţean de onoare a profesorului Gheorghe Dumitraşcu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii