Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la Prefectura Constanţa. Ce s-a discutat

ro

17 Feb, 2015 17:13 1456 Marime text
La sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa a avut loc astăzi, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa (CJSU) condusă de prefectului judeţului Constanţa, Ion Constantin, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii, remis azi redacţiei.
 
În cadrul şedinţei a fost analizată situaţia existenţa la obiectivele afectate din cauza fenomenelor meteorologice din perioada decembrie 2014 - februarie 2015.
 
Ca urmare a acestei acţiuni, membrii CJSU au adoptat o hotărâre prin care se va solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aprobarea sumei necesare activităţii de funcţionare a staţiilor de pompare de desecare Vadu Oii , pentru prevenirea inundării locuinţelor şi a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din zona afectată.
 
În prima jumătate a acestei luni, în zona Hârşova-Ciobanu, satul Vadu Oii, ploile abundente, topirea zăpezii şi a unui nivel crescut al fluviului Dunărea a apărut fenomenul de infilltraţii şi de băltire a apei, fapt ce a condus la afectarea a 10 locuinţe de pe stradă Vulturului.
 
Din aceleaşi cauze, au fost afectate şi 1.500 de hectare de teren agricol aflate în imediată apropiere a zonei locuite. Din cauza acestei situaţii, pentru evacuarea apei în exces, care pune în pericol zona locuită, este necesară pornirea staţiilor de pompare-desecare ale ANIF Constanţa, se mai arată în documentul citat.
 
În aceeaşi şedinţă a fost analizată şi situaţia de la amenajarea piscicolă Ţibrinu unde s-a produs inundarea a 250 de hectare de terenuri agricole, cauzată de ploile abundente şi topirea zăpezii. Pentru diminuarea efectelor, ANIF Constanţa a încheiat un contract pentru pomparea apei cu deţinătorul amenajării piscicole.
 
Tot azi s-a discutată o hotărâre potrivit căreia Primăria Hârşova solicită finanţare de la bugetul de stat şi în anul 2015, în Programul de finanţare al MDRAP, pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţie de locuit, care sunt expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii