Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a devenit astăzi operaţională. Peste 1000 de dosare vor fi preluate de noua secţie

ro

23 Oct, 2018 11:22 1439 Marime text
Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a devenit astăzi operaţională. Potrivit Procurorului General augustin Lazăr, peste 1.400 de dosare vor fi preluate de noua secţie.

"Astfel cum prevăd dispoziţiile art.881, coroborate cu dispoziţiile art. III din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, azi, 23 octombrie 2018, a devenit operaţională Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", transmite PICCJ.
           
Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane.
           
Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Circa 1.400 de dosare. Este un volum important de dosare şi astăzi va începe activitatea", a spus Lazăr, la sediul Parchetului General.


          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii