Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat pentru relații interinstituționale și juridice, Cristian Winzer, prezent la reuniunea interministerială privind problematica Brexit

ro

18 Oct, 2018 07:17 867 Marime text
Secretarul de stat pentru relații interinstituționale și juridice, Cristian Winzer, a prezidat miercuri, 17 octombrie 2018, o nouă reuniune interministerială privind problematica Brexit, la care au participat reprezentanți la nivel de secretar de stat și la nivel tehnic ai tuturor instituțiilor și ministerelor de linie cu responsabilități în domeniile vizate.

În cadrul reuniunii, discuțiile s-au axat atât pe rezultatele Consiliului Afaceri Generale (Articolul 50) din 16 octombrie și pe evoluțiile la nivel european, cât și pe măsurile de pregătire la nivel intern, în vederea gestionării de o manieră eficientă a consecințelor retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Secretarul de stat Cristian Winzer a prezentat pe scurt stadiul negocierilor privind retragerea Marii Britanii din UE.

A reiterat mesajul negociatorului-șef, Michel Barnier, conform căruia negocierile au continuat de o maniera intensă și constructivă în ultimele săptămâni, arătând în context că unele aspecte cheie rămân în continuare divergente, cu precădere cele privind situația frontierei dintre Republica Irlanda și Irlanda de Nord.


Negocierile trebuie să continue într-un spirit constructiv, care să permită asigurarea unei retrageri ordonate și predictibile a Marii Britanii din UE. Este importantă menținerea în continuare a unității UE27, având în vedere că rezultatele pozitive obținute în negocieri se datorează în principal acestei abordări”, a adăugat secretarul de stat Cristian Winzer.


În cadrul reuniunii au fost prezentate de către reprezentanții ministerelor evaluări ale stadiului negocierilor, la acest moment, în ceea ce privește domeniul de competență, în raport cu prioritățile României în acest proces.

Cristian Winzer a salutat eforturile depuse de către instituțiile și ministerele de linie pentru pregătirea acțiunii guvernamentale, luând în considerare toate posibilele scenarii de evoluție ale negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Sursa foto: MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii