Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Nicolae Nasta participă la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est

ro

10 Oct, 2018 15:25 1613 Marime text
Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Nicolae Nasta, participă, în perioada 10 – 12. octombrie, la reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), eveniment găzduit în acest an de Serbia.

Potrivit MApN, la reuniune participă miniştrii apărării din statele membre SEDM, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii de securitate regională.

Activitatea reprezintă o bună oportunitate pentru reconfirmarea angajamentului României faţă de proiectele derulate în cadrul iniţiativei, precum şi pentru susţinerea unor propuneri de consolidare a SEDM ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est, în contextul evoluţiei mediului de securitate din regiune.

În cadrul intervenţiilor sale, secretarul de stat Nasta va sublinia determinarea României de a juca un rol activ în cadrul SEDM şi de a contribui la toate proiectele aflate în derulare. În acest context, şeful delegaţiei române va susţine continuarea politicii “uşilor deschise” şi va reliefa importanţa acţiunilor având drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate şi de pregătire a Forţei Multinaţionale de Pace din Europa de Sud-Est la standarde NATO.

Cu acest prilej, oficialul român va anunţa faptul că România a demarat deja pregătirile pentru găzduirea Reuniunii SEDM din anul 2019.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii