Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:27 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat George Ciamba, la prima sesiune introductivă Forumului economic româno-american Trade Winds

ro

18 Oct, 2017 19:12 537 Marime text
Participarea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, la prima sesiune introductivă Forumului economic româno-american Trade Winds
 
Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a participat, la 18 octombrie 2017, la prima sesiune introductivă a Misiunii și Forumului de afaceri româno-american Trade Winds, care are loc la București, în perioada 18-20 octombrie 2017.

În cadrul alocuțiunii susținute cu acest prilej, oficialul român a salutat decizia Departamentului Comerţului al SUA, de a alege ca destinaţie România şi Europa de Sud-Est, pentru cea de-a zecea ediție a misiunii comerciale Trade Winds, zonă cu un potenţial economic substanţial în cadru european. A evidențiat principalele performanţe ale economiei româneşti, care constituie argumente în favoarea atractivităţii mediului de afaceri din România, inclusiv pentru companiile americane.

Secretarul de stat Ciamba şi-a exprimat speranţa ca misiunea economică Trade Winds să consolideze relaţiile economice dintre România şi SUA, inclusiv din perspectiva obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, precum și să contribuie la încrederea în relațiile comerciale transatlantice.

„Sper ca misiunea economică și Forumul de afaceri Trade Winds să genereze, la nivelul companiilor americane, o mai bună cunoaștere a oportunităților pe care le oferă România, dar şi alte state din regiune și să contribuie astfel la un dinamism crescut al investițiilor SUA în România şi în Europa de Sud-Est”, a mai subliniat secretarul de stat cu ocazia evenimentului.

În marja lansării Forumului de afaceri, secretarul de stat George Ciamba a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului comerțului SUA, Dale Tasharski, ocazie cu care au fost trecute în revistă stadiul cooperării bilaterale româno-americane în domeniul economic, precum și posibilitățile de dezvoltare suplimentară a relațiilor pe acest palier. Cu această ocazie, oficialul român a prezentat argumentele pentru susținerea candidaturii României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), solicitând sprijinul SUA în acest sens.
 
Informaţii de context/suplimentare:

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, care anul acesta se află la cea de-a zecea ediţie.
România este principala destinaţie a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie 2017, care se va deplasa şi în Bulgaria, Grecia, Serbia şi Croaţia. La Forumul de afaceri de la Bucureşti, care are loc în perioada 18-20 octombrie 2017, sunt invitaţi să participe oficiali şi oameni de afaceri din întreaga regiune.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite ţări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terţe pieţe şi explorarea de noi oportunităţi de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediţii s-au desfăşurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) şi Africa de Sud (2015, pentru regiunea central şi sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii