Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Ghiţă iese din acţionariatul Flanco şi Network One Distribution

ro

20 Aug, 2012 18:18 2868 Marime text

Sebastian Ghiţă, omul de afaceri care controlează grupul de firme Asesoft şi televiziunea România TV (RTV), a ieşit din acţionariatul Flanco Retail şi Network One Distribution, după ce la sfârşitul lunii trecute renunţase şi la acţiunile pe care le deţinea la cel mai mare magazin online din ţară, eMAG.

Sebastian Ghiţă, 33 de ani, controla, împreună cu Iulian Stanciu, Flanco Retail şi Network One Distribution. Dacă în cazul Network One Distribution, lucrurile erau simple cei doi deţinând fiecare 50 % din acţiuni, Flanco Retail era controlată prin intermediul Asesoft Web. Această companie controla 99,9% din Flanco, restul aparţinând lui Adrian Olteanu director general al Flanco Retail. La Asesoft Web, Iulian Stanciu avea 50% din acţiuni, iar Ghiţă 49,9%, restul acţiunilor fiind deţinute de Răzvan Ziemba, director general Network One Distribution.


Sebastian Ghiţă a renunţat astfel la toate acţiunile pe care le deţinea în companiile unde era asociat cu Stanciu. La sfârşitul lunii iulie, acesta şi-a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la eMAG, sud-africanilor de la Naspers. Naspers a cumpărat 70% din acţiunile eMAG. În 2009, el plătise, alături de Iulian Stanciu zece milioane euro pentru controlul companiei, suma nefiind oficială.

"Continuare a tranzacţiei dintre eMAG şi Naspers, am urmărit simplificarea structurii acţionariatului companiilor din grupul pe care îl conduc - grup format din eMAG, Flanco şi NOD. Am încredere că alături de eMAG, Flanco şi NOD vor avea în continuare o evoluţie ascendentă, pentru că sunt stabile financiar şi au strategia de piaţă potrivită segmentului în care activează", a declarat Iulian Stanciu.

Asesoft Distribution a avut anul trecut o cifră de afaceri de 201 milioane euro şi un profit de aproape 700.000 euro, conform datelor depuse la Ministerul de Finanţe. Flanco Retail a avut o cifră de afaceri de 113 milioane euro şi un profit de 760.000 euro în 2011.

Săptămâna trecută, compania 2K Telecom, controlată de fratele lui Sebastian, Alexandru Ghiţă, a depus o ofertă în cadrul licitaţiei pentru licenţele de telefonie mobilă, organizată în luna septembrie de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Înfiintaţă în anul 2000, 2K Telecom şi-a început activitatea de furnizor de servicii de telecomunicaţii ca furnizor de bucle locale, transport naţional şi acces la Internet. Începând cu anul 2005 cand 2K Telecom a devenit membru al grupului IT Asesoft, compania a cunoscut o evoluţie fulminantă ajungand în 3 ani unul dintre cei mai important operatori de telecomunicaţii din România pe zona de reţele private virtuale.

Afacerile 2K Telecom au însumat 59,9 milioane de lei în 2011, de la 46,4 milioane de lei în urmă cu un an. Societatea este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghiţă), Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

 

 http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dupa-ce-si-a-vandut-toate-actiunile-de-la-emag-sebastian-ghita-iese-si-din-actionariatul-fl.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii