Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Ghiţă a intrat în gura presei străine

ro

25 Jun, 2015 23:53 1230 Marime text
Presa internaţională scrie despre urmărirea penală a deputatului Sebastian Ghiţă, un aliat al premierului Victor Ponta, acuzat de deturnare de fonduri europene şi tentativă de corupere a alegătorilor, cărora le-ar fi oferit inclusiv tigăi. "Un aliat al premierului Victor Ponta este acuzat de corupţie, inclusiv de complicitate la deturnare de fonduri de la Uniunea Europeană şi tentativă de corupere a alegătorilor", scrie cotidianul american New York Times, care titrează "România: De la tigaie la focul justiţiei". Cotidianul adaugă, în ştirea preluată de la Associated Press, că procurorii l-au acuzat pe Ghiţă că a plătit 392.000 de dolari moldovenilor cu cetăţenie română pentru a-l vota pe Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, pe care acesta le-a pierdut.
Subiectul este abordat şi de site-ul de ştiri în limba franceză Boursorama.com, care titrează "România - Tigăi pentru voturi". Site-ul, care preia o ştire Reuters, notează că Ghiţă, un apropiat al premierului Ponta, este suspectat că le-a propus alegătorilor tigăi în schimbul voturilor la alegerile legislative din 2012. Ghiţă este suspectat, de asemenea, că a încercat să mituiască alegătorii din Republica Moldova să voteze în favoarea lui Ponta la prezidenţialele din noiembrie 2014. "Degeaba, că premierul a fost nevoit să se încline în faţa candidatului de centru Klaus Iohannis", scrie sursa citată.
Agenţia de ştiri Reuters precizează că procurorii îl acuză pe Ghiţă că a strâns ilegal bani şi a cumpărat tigăi de pe piaţa neagră pentru a le oferi unui "număr important de alegători" în 2012. Reuters menţionează, de asemenea, că Ponta însuşi este investigat într-un dosar separat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul se recuperează, în prezent, la o clinică din Istanbul, după o operaţie la genunchi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii