Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Sebastian Ghiţă a anunţat cu puţin timp în urmă că şi-a dat demisia din PSD „Victor Ponta mi-a cerut această demisie“

ro

28 Nov, 2014 16:00 1957 Marime text
Sebastian Ghiţă a anunţat vineri că demisionează din PSD, transmite România TV, postul de televiziune controlat de deputat. Într-un comunicat în care îi critică pe Iliescu, Vanghelie şi Geoană, acesta precizează că nu va reveni în PSD „cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate“.

Deputatul precizează că a luat această decizie după ce a avut o discuţie cu preşedintele PSD, Victor Ponta. De notat că relaţia de prietenie dintre cei doi este de notorietate.

Redăm mai jos comunicatul integral publicat de România TV:

"Îmi dau demisia din PSD. Îmi doresc că victor ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid

Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioada. Cred că  astăzi Victor Ponta este un altfel de lider.  Cred că a înţeles ce vor românii de la dansul.

Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înţeles punctul sau de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD!

Nu voi mai reveni în acest partid cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate.

Îmi doresc că Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest  partid!

Sunt un om tânăr, mi-am construit carieră că antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au primit ce meritau.

Le-am spus colegilor de-acum un an că trădează interesul comun pentru interesul personal.

Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numeşte ministru de externe, atunci va fi război în PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu.

Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urat în partidele politice: corupţie, trădare, minciună! Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Şi cred că ieri oamenii i-au arătat cu adevărat ce cred despre el. Nu poţi să ai un agramat, un neinstruit, un hoţ lider al partidului în Bucureşti, şi să câştigi alegerile. Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi!

După congresul PSD vom vedea toţi dacă mesajul românilor a fost înţeles sau este ignorat de oamenii din acest partid“, a transmis Sebastian Ghiţă prin intermediul comunicatului de presă.

Update 16.05
Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat pentru postul de televiziune B1 TV că cel care i-a cerut demisia a fost chiar prietenul şi şeful său de partid: ”Ponta trebuie să reformeze acest partid și să îi convingă pe unii din acei oameni de faptul că este o problemă. Azi Victor Ponta m-a chemat în biroul lui și am discutat. Mi-a spus nemulțumirile legate de mine, gândurile pe care le împărtășim în comun și i-am spus simplu și clar că voi demisiona din PSD”, a declarat Ghiță pentru B1 TV.

”Aștept ca toți oamenii să ajute România și acest partid să scape de această etichetă de comunism. L-ați auzit pe Ponta declarând: e de datoria mea să scap acest partid de eticheta care vizează comunismul, corupția, baronii. Eu îl cred”, a explicat el.

”Victor Ponta mi-a cerut această demisie și i-am înțeles argumentele. Nu cred că în partide trebuie să fie doar oameni care nu cred în niște valori și în ceea ce spun. Nu pot să stau să fiu reprezentat de Ion Iliescu. Nu se poate să îl văd în prezidiu, în fruntea noastră, pe Ion Iliescu. Un om de 87 ani care nu se luptă decât pentru orgoliul lui e un om pe ale cărui valori să le împărtășesc? Răspunsul meu e nu.  Nu vreau să mai am de-a face cu PSD până ce acești domni nu vor dispărea”, a precizat Sebastian Ghiță pentru postul de televiziune B1 TV.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii