Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seară omagială Simion Tavitian, vineri, la Constanţa

ro

17 Nov, 2015 15:11 1318 Marime text
Uniunea Armenilor din România, filiala Constanţa, organizează, vineri, de la ora 17.30, în aula Bibliotecii Judeţene Constanţa, o seară omagială Simion Tavitian.
 
Simion Tavitian s-a născut la data de 3 februarie 1926, în oraşul Cetatea Albă din Basarabia, şi a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti şi Facultatea de Economie Generală a Academiei de Studii Economice. A fost ziarist, scriitor, comentator de politică externă, filatelist.
 
De asemenea, a fost membru al Uniunii Internaţionale a Ziariştilor, al Asociaţiei Filateliştilor Tomis Constanţa, Membru de onoare al Federaţiei Filatelice Române, precum şi membru al Ligii Navale Române. În 1995, a pus bazele „Magazinului de Filatelie, Cartofilie şi Numismatică”, publicaţie singulară în România, difuzată în 27 de ţări şi distinsă cu premii la saloane de profil din România şi străinătate.
 
Numele sau figurează în Bibliografia Istorică a Academiei Române, 1995. Totodată, a fost distins cu multe medalii şi diplome. Dintre cele 18 volume publicate care îi poartă semnătura, amintim romanul „Dragoste şi destin”, cu care a debutat în anul 1948, „Dobrogea,tărâmul dintre ape”, o amplă reconstituire a istoriei Dobrogei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii