Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Se va da în folosinţă noua flotilă operaţională din Tulcea în prezența lui Raed Arafat (galerie foto+video)

ro

22 Mar, 2016 10:11 3781 Marime text


Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, comandantul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sunt aşteptaţi în aceste momentre la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ Tulcea, în cadrul unui eveniment în care se va da în folosinţă noua flotilă operaţională.


 
Operaţionalizarea se va face pentru şalupa fluvială tip Rescue Eagle1, destinată acţiunilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD) în zona Deltei Dunării, ambarcaţiune primită cu titlu gratuit în luna martie, din partea „Fundaţiei pentru SMURD“, precum şi pentru şase ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic (o ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri - SAR, trei ambarcaţiuni de intervenţie şi salvare cu chilă rigidă şi borduri moi - RIB, două ambarcaţiuni de salvare din aluminiu cu motor), ce au intrat în dotarea ISU Tulcea tot în luna martie 2016.

UPDATE 5, ora 14.18

Şeful IGSU a ajuns la Crișan.

UPDATE 4, ora 11.44:

„Astăzi o să dăm drumul la Crișani la o șalupă de intervenție rapidă, medicală, dar și cu capacitate de stângere care a fost achiziționată din fonduri de 2 % și suplimentar din fondul care s-a obținut dintr-un teledon (…) deci este o șalupă care intră în serviciul dumneavoatră și care sunt convins că unii dintre dumneavoatră au participat la achiziționarea șalupei prin redirecționarea celor 2% (…) Ce dorim este să nu le folosim niciodată, să le avem dar să nu fie nevoie de ele. Cât pentru județul Tulcea pot să spun că astăzi am avut o discuție dimineață cu colegii de la UPU de la Spital de la UPU, de la Ambulanță, colegii de la ISU împreună cu domnul inspector general și au fost ridicate unele probleme pe care o să le rezolvăm cât mai rapid inclusiv în colaborare cu Consiliul Județean pentru a întări aspectele de asistență medicală de urgență și medicină de urgență  din județ. Nu am decâs să spun felicitări, să vă transmit din partea domnului Ministru Petre Tobă felșicitări pentru ce ați realizat aici , pentru începerea activității la punctul din Crișan și încă o dată multă sănătate și să nu aveți nevoie de aceste echipamente pentru intervenții”, a declarat Raed Arafat în cadrul evenimentului.  



UPDATE 3, ora 11.26:


Raed Arafat a declarat, printre altele, că este mulțumit de ceea ce s-a realizat în Tulcea și că speră ca aceste echipamente să fie utilizate cât mai puțin.

Arafat a mai ținut să precizeze că în această dimineață a avut o întâlnire de lucru cu angajații din sistemul sanitar din Tulcea și că speră ca în scurt timp să găsească rezolvare la aspectele semnalate. 

UPDATE 2, ora 11.01:

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a ajuns la eveniment în urmă cu câteva minute.

UPDATE 1, ora 10.55:

La eveniment a ajuns și Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. 










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vlad 24 Mar, 2016 10:43 intre timp sa unelteste pentru demiterea dr Arafat. un raport infam, ref la cazul 'Colectiv' intocmit de incompetenti, fara consultarea celor care au participat la salvarea victimelor, a fost aruncat pe piata. individul care l-a intocmit este un om de casa al lui Basescu, acum consilier al lui Csolos.