Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Se scumpește gigacaloria în Constanţa? Proiect pe ordinea de zi ce îi afectează pe constănţeni

ro

23 Jul, 2016 00:00 3316 Marime text
Prețul gigacaloriei în municipiul Constanța va ajunge la 430 de lei?! Consiliul Local Municipal Constanța ar fi nevoit să adopte un proiect de hotărâre ce se referă la o majorare de aproape 5% a prețului de distribuție și furnizare a energiei termice. Această majorare ar uma să fie votată în ședința din data de 29 iulie.

În cele ce urmează vă prezentăm proiectul de hotărâre:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor și tarifelor locale de producere, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Constanța practicate de către R.A.D.E.T. Constanța și stabilirea prețului local de facturare al energiei termice furnizată în sistem centralizat începând cu data de 01.07.2016 în municipiul Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău”.
 
Vom detalia acest subiect mâine, când vom reveni cu puncte de vedere oficiale.

UPDATE 1, 23 iulie, ora 10.15

Contactat telefonic, directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că „RADET nu a majorat preţul din 2010, de şase ani. Doar Electrocentrale şi-a actualizat preţul. Structura preţurilor a evoluat foarte mult, spre exemplu manopera era de 680 lei la ultimul tarif aprobat acum şase ani, iar în prezent manopera s-a dublat, iar în structura de preţ a rămas la nivelul de acum şase ani”, ne-a spus Liviu Popa.
 
„De la ultima majorare, prețurile principalelor utilități, materiilor prime și materialelor au crescut foarte mult. Evoluţia preţurilor s-a modificat semnificativ şi suntem nevoiţi să actualizăm în funcţie de situaţia reală din economie”, ne-a mai declarat directorul general al RADET Constanţa.

De asemenea, Liviu Popa ne-a precizat că „efectul este per total o creştere de 4,5%, în condiţiile în care o serie de componente din structura de preţ şi-a dublat valoarea în ultimii ani”. Totodată, ne-a spus că această creștere are avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 23 Jul, 2016 18:02 Manopera s-a dublat in ultimii 6 ani ! Ce obraznicie,sa declari asa ceva fara a justifica DE CE ? Ce anume a crescut :productivitatea NU ,numarul orelor de somn NU, pachetul cu mancare NU ,atunci a crescut incompetenta celor ce conduc .....Dar ,chiar de 2 ori ? Nimic despre SRL-urile care-s antamate sa faca lucrari de reparatii ,unde de fapt se scurg banii .Cate sunt ,care-i volumul si valoarea lucrarilor facute de acestia ?