Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reuneşte marea familie a rugbyştilor din Constanţa

ro

07 Aug, 2015 11:45 2705 Marime text
 
Stadionul de rugby „Mihai Naca” din Constanţa îi va avea mâine, de la ora 10.00, invitaţi pe foştii componenţi ai echipei de rugby a clubului Farul Constanţa, care se întâlnesc pentru a aniversa împlinirea a 40, 30 şi 20 de ani de la câştigarea titlurilor de campioni naţionali ai României.
 
De la înfiinţarea clubului şi până în prezent, rugbystii constănţeni au câştigat şase titluri de campioni naţionali. După cum se ştie, în anii 1970-1980-1990, Constanţa, alături de alte două-trei cluburi din ţară scria istoria rugby-ului românesc.
 
În anul 1974-1975, rugbyştii antrenaţi de regretaţii antrenori Mihai Naca şi Vasile Bercu câştigau pentru Constanţa primul titlu de campioni. Printre foştii jucători îi putem enumera pe internaţionalii, Bucos Mihai, Ianusevici Peter, Motrescu Petrică, regretatul Băcioiu Iancu, Borsaru Costica, Varga Gheorghe, Vasile Cornel şi Holban Mihai.
 
În anul 1985-1986, clubul de rugby obţinea titlul de campioană şi astfel câştiga dreptul de  a participat la Masters-ul de la Toulouse, în Franţa. La această competiţie au  participat cele mai bune opt echipe din lume. Echipa a jucat finala mare, pierzând în faţa celor de la Stade Toulousainne. Printre componenţii echipei se numără şi fostele glorii, componenţi ai loturilor naţionale, Constantin Florian, Constantin Ştefan, Opriş Florea, Florea Gheorghe, Giuglea Viorel, Necula Emil, Haralambie Dumitraş, actualul preşedintele al F.R.R., şi mulţi alţii.
 
În anul 1994-1995, la Bucureşti echipa câştiga titlul după meciul desfăşurat  pe terenul echipei Dinamo, după un joc spectaculos, cu multe răsturnări de scor. Dintre componenţi enumerăm pe Tinca Adrian, Sasu Cătălin, Fulina Nicolae, Bezărău Vasile, Dragomir Marian, Trancă Sorin şi Talabă Dorin.
 
Întâlnirea va avea loc la stadionul de Mihai Naca, cu începere de la ora 10.00, unde va avea loc o mini partidă de rugby între vârstici şi cei mai „tineri”.  Printre invitaţi se numără Draica Gheorghe, fostul preşedinte al echipei, Ilie Floroiu, preşedintele Clubului Farul Constanţa, Elena Frâncu şi Naca Sofica, Pleşu Tiberiu, Nicolae Dan şi mulţi alţii. Ziua se va încheia cu o petrecere la un restaurant din Mamaia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii