Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia votul în cazul Şova!

ro

27 May, 2015 12:23 1170 Marime text
 
Comisia Juridică a Senatului a decis reluarea în totalitate a procedurii în Cazul Șova. Decizia a fost luată cu patru voturi „pentru”, trei ”împotrivă”, o abținere. Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice, consideră că „ar trebui să se constate, potrivit noului Regulament al Senatului, că votul din 14 martie a fost perfect valabil și ar trebui doar să constatăm că Dan Șova poate merge în fața procurorilor. Doar reinterpretăm acel vot”.
În replică, pesedistul Ioan Chelaru a susţinut că argumentaţia lui Boboc nu ţine: „Punctul meu de vedere e următorul: declarând neconstituțională Hotărârea Senatului, Curtea Constituţională a invalidat întreaga procedură care a avut loc atunci la Șova. Vă propun un raport și un proiect de hotărâre prin care solicitarea parchetului va fi pozitiv sau negativ în funcție de votul în plen potrivit Regulamentului în vigoare.”
Boboc nu s-a lăsat: „Noi practic am votat pe o procedură corectă, dar interpretarea rezultatului votului a fost incorectă. Deci CCR spune clar că Senatul a atribuit rezultatului votului un alt efect juridic. Practic noi trebuie să atribuim rezultatului votului efectul juridic corect. De aceea e simplu pentru președintele Senatului să atribuie rezultatului votului decizia ca și în Cazul Vâlcov dat în aceeași zi și anume vot de încuviințare.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii