Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se prelungeşte termenul de valabilitate a actelor privind activităţi de pescuit

ro

12 Apr, 2016 14:18 2072 Marime text
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă prelungirea valabilităţii actelor de reglementare emise în 2015 până la terminarea perioadei de prohibiție, respectiv 7 iunie 2016, perioadă în care se vor emite noile acte de reglementare pentru activităţi de pescuit comercial în perimetrul RBDD.
 
Decizia a fost adoptată deoarece pentru reglementarea activităţii de pescuit comercial pe anul 2016, respectiv pentru emiterea autorizaţiilor de pescuit comercial, autorizaţiilor de captură, achiziţie, comercializare şi vizarea permiselor de pescuit comercial, este necesară apariţia Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit alocate pentru anul 2016 şi a Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare în vederea desfăşurării activităţii pe anul 2016.
 
Persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi a Deciziei Guvernatorului ARBDD.

Decizia a fost emisă ca urmare a discuţiilor şi analizei în cadrul Colegiului Executiv, în conformitate cu următoarele acte normative:
  • Legea nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare;
  • H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Ordinul nr. 44/1195/2011 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii
  • din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate;
  • OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii