Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se poate lăsa cu amenzi ! Vezi ce reguli trebuie respectate pentru a face grătar de 1 Mai

ro

28 Apr, 2012 17:43 1539 Marime text

A început weekend-ul prelungit, iar 1 Mai bate la uşă. Atmosferă de sărbătoare şi voie bună, picnicuri şi grătare. Dar şi, foarte probabil, multe, multe gunoaie.

Vasile Petro, şeful Gărzii de Mediu Constanţa, ne-a declarat că, deşi Legea 54/2012 prevede locuri concrete în care cetăţenii pot organiza picnicuri şi grătare, administraţiile publice locale din judeţ nu s-au prea înghesuit să amenajeze zone speciale, aşa cum spune legislaţia în vigoare. Chiar şi aşa, însă, Petro a explicat faptul că oamenii trebuie să se conformeze aceloraşi reguli de până acum şi anume să nu facă focuri în apropierea zonelor de vegetaţie uscată, să nu lase gunoaie în mediul înconjurător. „Condiţia de bază este bunul simţ. Oamenii trebuie să respecte anumite perimetre şi să-şi adune gunoaiele atunci când termină picnicurile, grătarele”, a declarat Petro.

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa a anunţat şi că echipe ale instituţiei pe care o conduce, dar şi ale Jandarmeriei se deplasează în teren, în locurile tradiţionale în care se organizează, îndeosebi de 1 Mai, picnicuri (de genul Gura Dobrogei, Hagieni, Fântâniţa - Murfatlar) pentru a-i informa pe cetăţeni cu privire la regulile pe care aceştia trebuie să le respecte. Aceste echipe împart, susţine Petro, flayere cu prevederile Legii 52 şi patrulează începând de azi şi până pe 1 Mai, inclusiv.

Cei care nu respectă minimele reguli impuse de organizarea unui picnic sau a unui grătar în mijlocul naturii riscă amenzi, a avertizat Vasile Petro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii