Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică normele de asigurare a locuinţelor

ro

25 Jul, 2012 20:17 1218 Marime text
În ședința din data de 24 iulie 2012, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a analizat posibilitatea modificării legislației secundare, emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor. Această inițiativă vine în continuarea măsurilor adoptate recent de CSA care interzic folosirea abrevierii PAD în denumirea produselor de asigurare facultativă a locuințelor.

Dezastre naturale


În opinia CSA, modificarea legislației secundare va reprezenta un element esențial de sprijin pentru creșterea numărului polițelor de asigurare obligatorie, emise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Consiliul CSA ia în calcul modificarea legislaţiei secundare, astfel încât toate societățile de asigurare vor putea încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polița obligatorie pentru locuințe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.

Comision majorat

CSA are în vedere şi modificarea normelor puse în aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, în sensul de a majora comisionul plătit de PAID societăților care încheie polița de asigurare obligatorie pentru locuințe, de la 10% până la 20% din valoarea primei de asigurare.
"Societățile de asigurare autorizate să încheie asigurări obligatorii pentru locuințe în numele PAID, care sunt și acționari ai Pool-ului, și-au asumat prin această calitate și obiectivul principal stabilit de legislația în vigoare, respectiv cuprinderea în asigurarea obligatorie a fondului locativ din România. Cifrele centralizate de CSA arată că, la sfârșitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuințe din România erau asigurate printr-o poliță facultativă, iar portofoliul gestionat de Pool intrase pe o puternică tendință de scădere. Considerăm că aceste modificări, odată ce vor fi aprobate, vor implusiona acționarii PAID să intensifice activitatea de vânzare a poliței de asigurare obligatorie pentru locuințe”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii