Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se menţine starea de alertă teroristă din Bruxelles

ro

22 Nov, 2015 13:42 1892 Marime text
 
Capitala Belgiei, Bruxelles, se află pentru a doua zi consecutiv sub alertă teroristă, metroul și centrele comerciale fiind în continuare închise, în timp ce un important dispozitiv al poliției și armatei caută mai mulți suspecți ce ar avea legătură cu atacurile teroriste de la Paris și sunt bănuiți că ar intenționa să execute atentate și în Belgia, transmite AFP.

Unul dintre cei căutați este belgianul de origine marocană Salah Abdeslam, participant la atacurile de la Paris și care apoi a revenit la Bruxelles, unde se ascunde de nouă zile. Se presupune că inițial el a dorit să se sinucidă la Paris detonând o centură cu explozivi, la fel cum au procedat alți 7 participanți la acele atacuri, dar ar fi renunțat cel puțin pentru moment la această idee, pe care ar putea să o pună în practică la Bruxelles, informează Agerpres.

Ministrul belgian de interne, Jan Jambon, a arătat că în această după-amiază Consiliul național de securitate va face o reevaluare a situației, iar alerta teroristă, aflată acum la nivelul maxim, va fi reconsiderată numai atunci când amenințarea va diminua.

Pe lângă eventuala redeschidere a metroului, trebuie luată o decizie și în ceea ce privește școlile, o problemă importantă fiind și funcționarea centrelor comerciale ce sunt închise de sâmbătă. Potrivit unui responsabil al poliției, s-a decis închiderea centrelor comerciale și a metroului întrucât teroriștii kamikaze atacă de obicei zonele aglomerate, dar și pentru a facilita acțiunile de căutare desfășurate de poliție și armată, forțele acestora fiind acum vizibile pe străzile din Bruxelles.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii