Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lansează lucrarea „Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv şi Codul pentru Arbitraj Sportiv”

ro

09 Feb, 2016 12:42 1116 Marime text
Lucrarea „Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv şi Codul pentru Arbitraj Sportiv“, autor dr. Cristian Jura (arbitru al Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne), va fi lansată joi 11 februarie, la ora 11.00, la Muzeul Sportului de la Bucureşti. Lucrarea reprezintă o premieră atât pentru comunitatea academică, pentru practicienii domeniului, cât şi pentru orice persoană interesată de o disciplină devenită în ultimii 30 de ani deosebit de actuală.

Publicarea acestei lucrări vine într-un moment prielnic din două puncte de vedere: pe de-o parte, literatura de specialitate în domeniu dreptului sportiv este mai degrabă săracă, aproape inexistentă, iar pe de altă parte, numărul litigiilor provenind din România soluţionate în ultimii ani de Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne este din ce în ce mai mare.

Se vor lua în discuție și activitățile actuale legate de TAS și sportul românesc, precum depunctarea echipei CFR Cluj. Va aborda acest subiect chiar Magdalena Filip, președintele Comisiei pentru Acordare Licenţei Cluburilor - Instanța de Fond, din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Tot la TAS s-ar putea încheia și un alt conflict de interes major, cel dintre Steaua și echipa națională, dovadă a importanței pe care Instanța de la Lausanne o are în sportul românesc.

O altă problemă de interes pe care o traversează fotbalul românesc, cea legată de neplata fotbaliștilor, va fi abordată în cadrul acestei lansări de Dumitru Costin, preşedinte B.N.S. şi secretar general al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori.

Sursa foto: ziuanews.ro
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii