Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă la Constanţa Şi-a dat foc la casă pentru a scăpa de percheziţii

ro

17 Jan, 2014 10:12 2593 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de  Coastă au efectuat două percheziţii domicilare pe raza municipiului Constanta, în urma cărora au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 20.621 ţigarete netimbrate şi au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism marca Opel Astra şi 50 litri de motorină.
In timpul perchezitiilor, proprietarul imobilului a incercat sa distrugă ţigaretele, dându-le foc, fapt pentru care a fost solicitată intervenţia reprezentanţilor ISU Dobrogea pentru stingerea incendiului. 

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a traficului cu produse din tutun în zona de competenţă.
Astfel, pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român O.N., în vârstă de 42 ani.
În autoturism au fost găsite 13.000 de ţigarete netimbrate pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta deocumente justificative.
Extinderea cercetărilor a stabilit faptul că respectivul conducător auto a achziţionat ţigaretele de la un alt cetăţean român, B.L.S, în vârstă de 34 ani.

Pentru continuarea cercetărilor poliţiştii de frontieră au solicitat mandate de percheziţie la două imobile din municipiul Constanţa.
În locaţiile respective au fost descoperite alte 7.621 de ţigarete netimbrate de diferite mărci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale.
În timpul acţiunii poliţiştilor de frontieră, proprietarul celor două imobile a încercat să distrugă ţigaretele prin ardere.
Deoarece în imobile exista şi o cantitate de motorină, poliţiştii de frontieră au solicitat intervenţia I.S.U. Dobrogea, care a deplasat la faţa locului un echipaj de intervenţie care a stins incendiul. 

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 10.000 lei, autoturismul Opel Astra în valoare de aproximativ 2.000 euro, precum şi o cantitate de 50 litri de motorină.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete.

Sursa foto: Jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii