Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în judeţul Tulcea Viceprimarul din Babadag, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

10 Jun, 2014 14:40 2084 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus prin rechizitoriu trimiterea în judecată a inculpatului Bonţoi Ionuţ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală de procurorul de caz, în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Tulcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi alte organe specializate, a rezultat faptul că inculpatul Bonţoi Ionuţ, în calitate de viceprimar al Oraşului Babadag, judeţul Tulcea, având atribuţii pe linie de urbanism, a pretins în perioada 09 – 14.05.2014 de la o persoană fizică din oraşul Babadag suma totală de 6.000 lei, pentru a nu dispune măsuri legale referitoare la edificarea unei construcţii civile aparţinând acesteia sau aplicarea unei sancţiuni contravenţionale. La data de 14.05.2014 inculpatul a fost surprins în flagrant după ce a primit de la persoana fizică în cauză suma de 3.000 lei, reprezentând prima tranşă din suma solicitată, în baza înţelegerii prealabile.
În cursul zilei de 15.05.2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului BONŢOI IONUŢ, pe o durată de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, cerere care a fost admisă, urmărirea penală fiind efectuată cu inculpatul în stare privativă de libertate. Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: ziarelive.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii