Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se înființează Tribunalul comercial

ro

11 Sep, 2013 19:11 1145 Marime text
Ministerul Justiţiei precizează miercuri că înfiinţarea unui tribunal specializat în societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă va asigura degrevarea şi specializarea judecătorilor şi o mai mare celeritate a soluţionării cauzelor, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri şi a economiei.


Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Justiţiei, un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, proiect prin care se creează posibilitatea legală pentru înfiinţarea unui tribunal specializat în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă la nivelul municipiului Bucureşti.
    
"Una din priorităţile MJ se referă la sprijinirea mediului de afaceri. O problemă pe care companiile o pot avea legat de sistemul de justiţie ţine de termenele foarte mari în dosare care au ca obiect societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială, insolvenţă, etc. În acelaşi timp, aceste termene nu pot fi scurtate din cauza volumului foarte mare de muncă existent la nivelul Tribunalului Bucureşti. Încercăm şi prin aceste modificări să asigurăm premisele desfăşurării unui act de justiţie rapid şi eficient. Dosarele care privesc societăţi vor fi soluţionate de un tribunal specializat, iar magistraţii de la această instanţă vor beneficia şi de pregătire suplimentară", susţine ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, conform comunicatului citat.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii