Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se defilează cu majorarea salariilor bugetarilor, dar nu există susţinerea Finanţelor

ro

10 Nov, 2015 18:40 1006 Marime text
 
Comisiile de muncă şi sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat, astăzi, un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor. Propunerea urmează să fie dezbătută mâine în plenul Camerei Deputaţilor. Amendamentul a fost depus la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 35/2015 privind creşterile salariale în sistemul sanitar.
Liberalii spun că Ministerul de Finanţe a anunţat că nu poate susţine acest amendament, pentru că ar crea, pentru anul 2016, un deficit de cinci miliarde de lei, care ar putea fi acoperit fie cu tăieri, cu reduceri de la alte capitole de cheltuieli, fie prin prorogarea intrării în vigoare a unor măsuri de relaxare fiscală.
Cristina Pocora, membru al Comisiei de muncă, deputaţii liberali au cerut un răgaz de o săptămână, în aşa fel încât Ministerul de Finanţe să îşi facă analiza şi să se pună de acord cu Ministerul Muncii. Ea a precizat că, în condiţiile în care Guvernul nu ar dispune de banii necesari, ar trebui să se ştie care va fi costul măririi salariilor şi la ce anume ar trebui să se renunţe pentru adoptarea acestei măsuri. În opinia ei, propunerea ar trebui reîntoarsă la comisie, iar noul guvern să spună dacă sunt bani pentru majorare. Potrivit deputatului PNL, în comisii au fost înregistrate 21 de voturi "pentru" şi 8 abţineri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii