Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se circulă bine la această oră! Nu sunt drumuri blocate...

ro

28 Nov, 2015 08:17 1557 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia blocată din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe mai multe sectoare ale unor drumuri naţionale se semnalează zăpadă (în amestec cu material antiderapant), care măsoară între 1 şi 3 cm grosime, astfel: pe DN67C Novaci – Rânca (în judeţul Gorj), pe DN7A Voineasa – limita cu judeţul Hunedoara, pe DN1R - în zona localităţii Beliş (în judeţul Cluj), pe DN7C Bâlea Cascadă – Cârţişoara (în judeţul Sibiu).
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
Având în vedere atenţionarea meteo cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă în intervalul 27 noiembrie 2015, ora 18:00 - 28 noiembrie ora 12.00, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Amintim, totodată, conducătorilor auto că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii