Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere modificarea legii antifumat pentru bolnavii cu tulburări psihice internați în spitalele de psihiatrie

ro

05 Apr, 2016 19:59 1805 Marime text
 
O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Educaţiei, Internelor şi Justiţiei va solicită Parlamentului modificarea legii antifumat. Reprezentanții ministerului vor ca  persoanele cu tulburări psihice grave internate în spitalele de psihiatrie să poată fuma în camere, a informat Ministerul Sănătăţii.
 
Astfel, cinci spitale de psihiatrie din România, mai excat Spitalul Obregia, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri şi Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care atrag atenţia asupra problemelor întâmpinate odată cu intrarea în vigoare a legii antifumat, notează cei de la hotnews.ro.
 
Reprezentanţii spitalelor de psihiatrie spun că nu este deloc ușor să le explice persoanelor care suferă de astfel de tulburări psihice că nu au voie să fumeze în camera şi că trebui să iasă în curte.
 
O altă problemă pe care o ridică reprezentanții spitalelor de psihiatrie este aceea a insuficienței de personal. Asta pentru că nu sunt suficienți angajați care să stea să îi supravegheze pe toți pacienții internați care ies la fumat, conform aceleiași surse.
 
Pentru a putea rezolva această problemă, o comisie interministerială va fi formată pentru a solicită Parlamentului modificarea legii antifumat, astfel încât cei cu tulbuari psihice care sunt internați în spitalele de psihiatrie să aibă parte de un regim special în ceea ce priveşte fumatul, mai notează HotNews.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii