Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere demisia ministrului Daniel Constantin. Astăzi este dezbătută moțiunea PNL privind agricultura

ro

26 May, 2015 12:42 977 Marime text
 
PNL solicită demisia ministrului Daniel Constantin, prin moțiunea simplă “Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!', care urmează să fie dezbătută astăzi, în plenul Senatului.
Liberalii susțin că o primă problemă în agricultură este legată de pierderea pieței. Ei afirmă că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol reprezintă "o lovitură decisivă" dată producției românești, în contextul în care obținerea atestatului de producător agricol și a carnetului de comercializare costă între 500 și 850 de lei. Potrivit PNL, o altă problemă este legată de decapitalizarea agriculturii românești. "Agricultura sănătoasă nu merge fără bani, iar banii sănătoși se obțin numai din plusvaloare și din profit", se explică în moțiune. Liberalii îl acuză pe ministrul Constantin că a blocat subvențiile pentru agricultură printr-un ordin dat în aprilie, arătându-se și că sistemul informatic al APIA nu este funcțional. Parlamentarii PNL afirmă totodată că legislația României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o "frână" în dezvoltarea agriculturii.
În plus, liberalii spun că ANSVSA "protejează mafia și bolile din agricultură". Ei afirmă că Guvernul nu ia nicio măsură împotriva bolii albastre și califică drept o minciună motivația ANSVSA de a nu trece la acțiune deoarece fermierii nu sunt de acord cu vaccinarea animalelor.
Liberalii critică şi vizita ministrului Agriculturii în supermarket pentru verificarea prețurilor după scăderea TVA la alimente. "Adaosul comercial al supermarketului este de 121% față de prețul fermierului sau de 90% față de prețul fabricii de procesare", adaugă PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii