Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sculptura românească ”Acvila de munte” va ajunge în Chile

ro

28 Nov, 2015 09:10 2013 Marime text
 
Mâine, cei patru alpinişti români conduşi de Marius Gane vor pleca spre Chile, urmând ca în zilele următoare ei să desfăşoare mai multe etape de transport şi trasee de aclimatizare înainte de asaltul final al vârfului Ojas del Salado din deşertul Atacama.
 
În premieră românească, echipa va urca şi pe un vârf de peste 6.000 m.
 
Componenţa echipei a suferit o schimbare, expediţia fiind acum formată din Marius Gane (conducător), Cristian Falevici, Valeriu Peneş şi din Tudor Constantinescu; acesta din urmă îi ia locul dr. Călin Ţunea.
 
Expediţia ATACAMA – CHILE 2015 este susținută de Ruukki România și va duce pe vârful din Anzii Cordilieri o sculptură metalică reprezentând o acvilă de munte, realizată de sculptoriţa Misha Diaconu. Acvila de munte simbolizează curajul, dârzenia, puterea și victoria, fiind totodată un simbol național prezent pe stema României.
 
Ojos del Salado („Ochii de sare”) face parte din celebrul circuit alpinistic “Voulcanic Seven Summits” -  cei mai înalți munți vulcanici din fiecare continent – fiind totodată cel mai înalt vârf vulcanic din lume si din Chile. Alpiniștii au ales pentru această expediție ruta prin Chile, iar gradul de difilcultate al ascensiunii este considerat de nivel mediu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii